Karatepotku ratkaisi ottelun

Matinkylän uusi tekonurmi Espoo

4.8.2012

Honka-HooGee/YJ - TuPy 1-0(0-0)

79 min 1-0 Sani Isokivijärvi

1.Puoliaika

Voi elämänkevät. Varsin korni ja koominen lopputulos ottelusta, josta ei paljon odotettu. Tällä kertaa saimme juuri ja juuri täyden kentällisen mukaan kun naisilla oli samaan aikaan ottelu ja Emilia KSF pelissä ja loput sitten töissä tai matkoilla. HHlta puuttui vahvat laiturit ja siksi uskalsimme laittaa laitapakeiksi -97 vahvistukset. Heille sitten piti tukea tarjota keskikentän pohjapelaajat.

Liekö lämmin sää vienyt terän pelaajien liikkumisesta vai mikä mahtoi olla syy kun liike oli kuin tervassa kävelyä. Avoimme peliä totutusti lähes poikkeuksetta lyhyellä. Kun vastustaja ei tarjonnut käytänössä minkäänlaista prässiä, niin siinä sitten pelaajat näyttivät mallia, miten peliä pyöritetään alhalta erilaisin kombinaation. Mimmi nautti, kun sai täysin vapaasti kikkailla ja syötellä itsensä vapaaksi. Hämmästyttävästi kk pelaajat olivat jatkuvasti vapaana ja maltilla syöttelimme, kerrankin, helppoja syöttöjä pelaajalta toiselle. Lopullinen murtava syöttö olikin sitten ongelma. Näytti, että se kaikkein yksinkertaisin, linjan murtava syöttö, jäi aina ensimmäiseen vastustajaan. Hyökkääjät tulivat ihan hyvin vastaan, mutta tilan hyödyntäminen ei vieläkään onnistunut. Pystyjuoksut puuttuivat taas. Koko ekan puoliajan odotin, että hyökkäys haluja olisi löytynyt, kun kerran oltiin isku etäisyydellä. Muutama terävä tilanteen ratkaiseminen olisi avannut tilaisuuksia. Hyökkäys päässä tuntuu, että jokainen on menettänyt itseluottamuksen ja vastuuta siirretään pelaajalta toiselle. Palloa piti toimittaa maalille varsinkin erikoistilanteissa. Oli tarkoitus luopua lyhyestä kulmasta ja saada ainakin niistä pallo maalille. Ensimmäiset kulmat sössittiin taas ja niistä tuli lähinnä tilanteita vastustalle. Vaikka palloa liikutettiin lyhyillä syötöille erinomaisesti niin välillä pallot karkailivat helposti. Ilmeisesti kentän nopea pinta aiheutti arvionti virheitä. Kun ollaan harjoiteltu viimeaikoina vain nurmella niin nopea keinonurmi tuotti ongelmia.

Roosaa ei kaukolaukauksilla yllätetä ja siihen varmaan pelaajat tuudittautuvat eivätkä aina lähde edes peittämään laukauksia. Yhdestä tällaisesta kuitenkin vastustaja sai hyvän laukauksen joka osui tolppaan. Ekalla jaksolla ei muita tilanteita juuri ollut.

2. Puoliaika

Puoliajalla painotettiin maalipaikkoihin hakeutumista, kommunikaatiota ja kaksinkamppailujen voittamista. Jatkoimme kuitenkin samalla kaavalla. Pallot jäivät kaksinkamppailuissa jatkuvasti vastustajalle. Vastustajan nostaessa ajoittain prässiä avoimme pidemmällä, mutta niihin emme kovin nälkäisenä menneet. Pelaaminen oli vähän puolittaista ja sinnepäin. Parasta oli kuitenkin että saimme muutamia järkeviä sommitelmia, josta aukesi hyviä tilanteita. Paras ja käytännössä avoin maalipaikka aukesi Sinille, joka laukoi Alinan syötöstä maalivahdin kautta yli maalin. Kun ei mene niin  ei mene. Kulmista sentään saatiin vähän vaarallisempaa aikaiseksi ja syöttötarkkuus parani keskikentältä hyökkääjille. Sinikin oli muutaman kertaan halukkaasti lähdössä maalintekoon. Paras paikka avautui vajaa vartti ennen pelin loppua, mutta vastustaja katkaisi puolittaisen läpiajon potkaisemalla Siniä tylysti päähän! Ei riittänyt, että viedään maalipaikka vaan tuomari pisti vielä Sinin ulos kentältä paikkailtavaksi. Näin Sini ei päässyt edes yrittämään vaparista maalia. Kun tässäkään tilanteessa halukkaita maalintekijöitä ei ilmoittautunut niin piti komentaa Asta vetämään vaparia. Vaikka viimeaikoina on treeneissä lauottu paljon niin tästäkään parista kymmenestä metristä ammuttu pallo ei mennyt edes maalia kohti. Kaiken huipuksi Sinin paikkailemisessa kului useita minuutteja ja jouduimme siis pelaamaan vajaalla noin 5-6 minuuttia.

Omassa päässä ongelma oli lähinnä meidän oikea laita. Milla joutui liian usein 1 vs. 1 tilanteeseen laiturin kanssa, joka sitten pääsi muutaman kerran keskittämään ja yhdestä näistä sitten vastustaja sai vimeisellä minuutilla tilanteen aikaiseksi. Toki Roosa pääsi keskitykseen puolittain, mutta pallo putosi suoraan vastustajan jalkoihin takatolpalle ja siitä sitten ikävä takaisku niin myöhään ettemme enää pystyneet vastaamaan. Ottelutapahtumiin nähdän tasapeli olisi ollut oikeutettu. Pallollisena olimme suvereeni keskikentällä, mutta kaksinkamppailuissa olimme pehmeitä. Myös puolittainen pelaaminen vei meiltä mahdollisuudet ratkaista ottelu.

Seuraavaksi sitten heti maanantaina TiPS ja viikon kuluttua HJK. Toivotaan, että näistä irtoaisi pisteitä ja tehdään maaleja.