TBSM sarjaa

TiPS-TuPy 1-6 (1-2)

2' 0-1 Emma Dahlbom

22' 1-1 og

26' 1-2 Julia Porsanger

47' 1-3 Emma Dahlbom

52' 1-4 Sini Laaksonen

56' 1-5 Jutta Lammes

64' 1-6 Sini Laaksonen

Otteluennakko

Saimme lähteä otteluun paineettomassa tilanteessa. Edellisen viikonlopun pelit varmistivat meille säilymisen, joten pääasia, että saimme joukkueen kasaan. Aluksi näytti tosi pahalta saada joukkue kasaan kun flunssa epidemia oli iskenyt ja neljä avauksen pelaajaa oli varmasti poissa ja muutaman muun kohtalo jäi ottelupäivän aamuun. Mutta ei hätiämitiä. Vaikka naisilla oli ollut masentava maalintappio niin intoa riitti vielä meidänkin otteluun. Hienoa sitoutumista! Kaksi pelaajaa naistenjoukkueesta ei vielä olisi riittänyt, joten nuoremmista nostettiin vielä kolme pelaajaa ja näin olikin mukavan kokoinen ryhmä mukana.

Ensimmäinen puoliaika

Pitkästä aikaa otteluun valmistautuminen oli huonoa. Joukkue ei ollut virittäytynyt hyvään vireeseen vaan otteluun lähdettiin puolivaloilla, vaikka saimme heti toisella minuutilla komean johtomaalin. Rakensimme oikeanlaidan kautta tilanteen Emmalle, joka pamautti pallon vasempaan ylänurkkaan. Kauden komeimpia maaleja. Itseäni maali ei hämännyt. Pelaajille sattui käsittämätön määrä harhasyöttöjä ja huonoja ratkaisuja. Toisaalta paikkapaikoin rakensimme hienosti tilanteita. Vastustaja sai tasoituksen, kun pelasimme täysin tarpeettomasti pallon kulmaksi. Huonoa puolustamista ja pallo maalissa. Kun ottelua oli pelattu lähes 25 min aloimme päästä normaaliin pelifiilikseen. Peli alkoi toimia ja syötöt alkoivat vihdoinkin löytää omat pelaajat. Meidän toinen maali oli malliesimerkki täsmällisestä syöttelystä ja kliinisestä viimeistelystä. Murtava syöttö riittävän läheltä linjaa suoraan Julian juoksulinjalle joka sijoitti pallon ohi maalivahdin. Muutaman kerran katsomo taputti kuuluvasti käsiään kun rakensimme tilanteita. Monipuolisesti ja taidokkaasti tultiin vuoron perään laidoilta ja keskeltä.

Toinen puoliaika

Puoliajalla teimme kaksi vaihtoa. Jutta kärkeen ja Venla laituriksi. Puoliajalla oli käyty rakentavaa keskustelua ja painotettu huolellista peliä ja vaatimus oli nostaa pelaamisen tasoa sille tasolle minne taidot edellyttävät. Olimmehan pelanneet paikkapaikoin ala-arvoisesti.

Kuten sanoin. Tappio harvoin harmittaa, mutta huono pelaaminen aina. Toinen puoliaika lähti jokatapauksessa liikkeelle kuten olisi pitänyt alusta lähtien lähteä. Pelasimme loistavaa pallonhallinta peliä. Emma teki vielä vapauttavan 1-3 maalin kun seitsemän minuuttia oli pelattu toista jaksoa. Sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue, joka näytti paikalla olleille Pyrkivän tyttöjen ylivoimaisen tekniikan, pelitaidon, taktiset kuviot. Pallon liikuttelu puolustuksessa nopeutui ja vaikka vastustaja yritti prässätä niin me pystyimme löytämään tarvittavat syöttösuunnat eteenpäin. Roosa avasi viisaasti ja varsinkin Meri löysi hienoilla syötöillä keskikenttäpelaajat, jotka sitten rakensivat monipuolisesti peliä. Pallo pysyi maassa ja  rohkeasti pidettiin kontrollissa jopa keskikentän ytimessä. Jutta toi vastaantulollaan pelaaja ylivoimaa keskikentälle ja sen lisäksi pelasimme hyviä paikanvaihtoja. Peli oli liikuvaa. Pelaajat liikkuivat ja pallo teki työtä. Sinin vaparitkin pysyivät tällä kertaa matalina, joista sitten saatiin Jutan toimesta rebound maali. Toisen puoliajan pelaamiseen pitää olla tyytyväinen. Pystyimme näyttämään oman osaamisemme joka kerrankin näkyi myös maaleina.

Tästä on hyvä jatkaa viimeiseen otteluun PK-35 vastaan.

Ottelun jälkeen

Sarja on yhtä ottelua vaille valmis. Tällä kaudella Pyrkivällä on ollut B-junnujoukkue johon on panostettu ja pelaajat ovat voineet tuntea kuuluvansa selvästi yhteen joukkueeseen. Kauden aikana joukkueesta kasvoi kaksi pelaaja ulos naisten joukkueeseen. Naisten joukkue on panostanut omaan joukkueeseensa ja meidän parhaat ovat sitten sovitusti käyneet vahvistamassa edustusjoukkuetta. Ja naisista sitten 2-3 tulleet pelaamaan Bn otteluita. Kauden aikana peliaikaa on keskimäärin kertynyt 1.5 ottelua per viikko ja nyt sitten syksyllä kolmena viikonloppuna 2 per viikko. Varsin optimaalista ja järkevää peluuttamista. Nuorempien sisäänajo alkoi sillä, että he harjoittelivat koko talven meidän kanssa fysiikkaa näin heitä valmisteltiin TBSM sarjan kovempiin otteluihin. Suunnitelma oli tarjota parhaille -97 joukkueen pelaajille peliaikaa syyskaudella, joka onkin toteutunut. Nuoremmista on jo käynyt kokeilemassa 5-6 pelaajaa hyvällä menestyksellä. Ensi kaudella ysiseiskat ovat B junnuja joten tasokasta täydennystä on tulossa ensi kauden joukkueeseen.

Yhteistyö edustusjoukkueen ja nuorempien kanssa on toiminut saumattomasti.