PK-35-TuPy 27.7.2013

Myllypuron nurmi 27.7.2013

PK-35-TuPy 3-0(3-0)

Otteluennakko

Otteluennakon kirjoittaminen ottelun jälkeen on usein viisasta, kuten tänäänkin. Mikäli vastustaja olisi tiennyt kuinka vaikeasta tilanteesta me lähdimme otteluun, niin olisivat ehkä voineet pelata toisin. TPS ottelussa sai 4-5 pelaajaa niin pahasti siipeensä, että vain vaivoin pystyivät harjoittelemaan viikolla ja Jutta ei toipunut lainkaan kokoonpanoon. Jutan jäädessä pois oli Asta tiputettava ensinmäistä kertaa toppariksi ja kun vielä Peppikin jäi pois rippileirin takia, keskikentän pohjalta puuttui kaksi tärkeää pelaajaa. Puolustuslinja uusiksi ja keskikentänpohjalta molemmat pelaajat pois. Samalla oli kuitenkin tehty päätös, että edellisessä ottelussa penkillä istuneet pelaavat vähintään puolet pelistä. Niin ja näiden päälle sitten Tiian ja Mimmin pelikunto oli kysymysmerkki tai lähinnä se kuinka kauan pystyvät pelaamaan.

Eka jakso

Lopulta otteluun lähdettiin levollisin mielin. PK otti alussa ylhältä kiinni ja me olimme pakotettuja avaamaan pitkillä ja turvautumaan purkupalloihin. Kun ekasta vartista selvittiin, niin mekin saimme muutaman kerran pelattua rakennettuja hyökkäyksiä. Emma oli huikealla pelipäällä ja tällä kertaa myös pallollisena mukana rakentamassa peliä ja vielä päättämässäkin niitä rankkarialueella. Meidän laitapakit olivat alussa vaikeuksissa ja uudet pelipaikat ja roolit olivat hakusessa. Aina ei tiedetty kuka tukee missäkin tilanteissa. Muutaman hävityn 1 v 1 Milla kyseli parempi vinkkejä ja otti niistä heti opiksi. Toinen ongelma oli maalinedustapeli ja kommunikointi. Aina jäi joku vapaaksi, mutta ei sentään jokaisesta tilanteesta verkko soinut  ja suurimman osan kudeista Roosa maalilla torjui varmasti ja pelasti muutaman maalinkin.  PK loi paikkoja, kaksi maalia keskityksistä ja sitten kolmas pallon menetyksestä, josta puolittainen yksinläpitilanne. Me loimme muutaman näyttävän tilanteen joita jatkossa pitää viljellä enemmän. Ekalla jaksolla rakensimme yhden hienoimmista hyökkäyksistä, josta Essi keskitti laidalta ja Emma liisi pääpalloon ja meni nipinnapin ohi ylänurkan. Olisi varmasti ollut kesän yksi hienoimmista maaleista. Essi oli myös aktiivinen kärjessä ja pääsi muutaman kerran maalipaikoille.

Toka jakso

Alina oli lähellä pyörtyä polttavassa auringossa ja näytti kärsivän nestehukasta. Sen myötä sitten Alinakin vaihtoon. Puoliajalla ehdittiin sopia miten laidat otetaan kiinni ja miten maalin edessä vartioidaan. Ei siinä mitään, ottelu jatkui kutakuinkin samoilla teemoilla kuin eka  jakso kunnes sitten tuomari halusi päästä isompaan rooliin. Kenties juuri siksi, että hänen vihellyksiään ei oltu protestoitu. Toinen keltainen Pavelle ja punainenkortti. Kohtalaisen vaatimaton rike, jossa Pave puolusti väärältä puolelta ja sitten juoksulinjat kohtasivat.

Kun kentällä meillä oli kuusi pelivalmista pelaaja ja siitä otetaan vielä yksi pois ja pelataan n. 25 minuuttia vajaalla niin eipä siinä voi muuta tehdä kuin yrittää puolustaa fiksusti.

Periaatteessa tuomari vihelsi ihan linjansa mukaisesti, mutta jos pelaaja tekee tasan kaksi rikettä koko ottelussa ja molemmista keltainen niin aika rankka tuomio siistissä pelissä.

Tilanteita meidän päädyssä oli vaikka kuinka monta, mutta kun ykköstykit olivat jo vaihdettu niin muilla sihti ei ollut kohdallaan ja lopuista huolehti Roosa. Meillä taisi olla yksi maalipaikka toisella jaksolla. Erinomainen ja tyyni taistelu, jonka ansiosta selvitimme toisen jakson 0-0ssa.

Suurinosa pelaajista esiintyi omalla tasollaan ja sitten Emma, Asta ja Essi pelasivat isossa ansiokkaassa roolissa vastaten puoltatoista pelaajaa. Myös oppimishaluiset ja kykyiset Julia, Milla ja Roosa kymppipaikalla menivät askeleita eteenpäin. Roosa maalissa oli erinomainen.

Alma, Venla ja Hanna pääsivät taas maistamaan TBSM sarjan arkea. Lisää treeniä niin kyllä se siitä alkaa sujumaan.